Entreprenörskap

2 svar till “Entreprenörskap

 1. PC

  Om några veckor är det dags för SM i UF (Ung Företagsamhet). Där kommer ni hitta en lång rad med lysande exempel på elever som inte bara lyckas nu, utan även senare i livet. Konceptet har rullat i många år och genererat mängder med entreprenörer och som även anställer. Detta är troligtvis en av de mest effektiva arbetsmarknadspolitiska åtgärderna någonsin.

  Även om många fd UF elever läser vidare efter gymnasiet så uppmärksammas deras kunskaper, driv och förmåga långt utanför Sveriges gränser. Värt att uppmärksamma! Och gärna rejält!

  De regionala finalerna har precis genomförts

 2. helenasjobergrahm

  Kul att du tar upp Ung Företagsamhet! Har jobbat som UF-lärare i 17 år och det är ett arbetssätt och koncept som ger eleverna otroligt mycket! Förutom att lära sig vad det innebär att starta ett företag, så tränas de kreativitet, innovationsförmåga, muntlig och skriftlig kommunikation, ansvarstagande, samarbete, ledarskap och mycket mer – och de växer som människor!

  Personligen har arbetet med UF fått mig att reflektera mycket på hur man kan få in entreprenörskapstänket i flera ämnen. Hoppas att kunna skriva mer om detta på den här bloggen!

  Planerar att vara på plats på SM – så det kommer mer därifrån!

  //Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s